10. 2. 2015

houbový pilaf

výborný! 
jako fakt!
nekecám jen proto aby jste si ho taky uvařili :-)
-----
300g bezpluchého ovsa
400g žampionů nebo hřibů
2 cibule
olej
------------
300g bezplucheho ovsa nechat přes noc namočit. Potom ho vařte cca 30min s trochou soli a kapkou oleje. Mezitím na pánvi s dostatečným množstvím oleje (  dýňový, rýžový,.. ) poduste houby ( já použila lesní, klidně můžete i žampiony ), přidejte k nim dvě cibule na kousíčky a opečte dozlatova. Nakonec přidejte uvařený oves a orestujte. 
Celou tuhle směs dejte do menšího pekáčku, zalijte 500ml zeleninového vývaru, zakryjte a dejte na 30min do trouby na 150°.   
Potom pekáček odkryjte, dolijte dalších 200ml vývaru a restujte na plotně dokud se nevyvaří většina vody.  Hotovo :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Montessori perlový materiál: 10+1 způsob jak využít doma

PERLOVÝ MATERIÁL aneb jak ho používáme doma Nejde o žádné sofistikované postupy přesně dle Marie Montessori ale bereme to jako do...